Midtnattsol foto ekspedisjon – 2023

FOTO EKSPEDISJON TIL ISFJORD RADIO – SVALBARD 2022

Snødekte fjell, knyttet sammen av isbreer, blomsterbelagt tundra og majestetiske fjorder – det er i disse rammene vi finner fjellreven, vår unike svalbard rein og vår like unike svalbard rype. Men, dette er også hjemmet til isbjørnen, hvalross og til et rikt og variert fugleliv. Det er noe av dette vi håper du kan fange med ditt kamera, under våre foto ekspedisjoner, som starter i Longyearbyen og ender opp med et opphold på Isfjord Radio.

Svalbard er sett på som et av verdens beste sted for fotografering av arktisk landskap og dyreliv, så her venter det deg en skatt av fotografiske høydepunkter som inkluderer et unikt arktisk landskap, der fjellreven, svalbard rypen, sjøfugler som bla praktærfugl, gås, dykkere, vadere som polarsvømmesnipe, lomvi, alkekonge og vår unike svalbard rein – alt dette i et fantastisk arktisk lys.

Er vi heldig, så krysser kanskje en av Svalbards fire-store, våre veier.

Vi kan ikke operere med en fast plan for rute og steder vi skal besøke, på noen av våre foto turer. Vi kjører fult ut et foto ekspedisjon og workshop, så mye av våre aktiviteter er knyttet til perioder på døgnet der lyset er best, noen ganger er det hele tiden, på våren og sommeren, ofte morgen, ettermiddag og kveld.

For 2022 har plukket ut tre høydepunkter, fra det arktiske galleriet og satt opp tre forskjellige foto ekspedisjoner, hver og en av dem, kreert for å gi dere høydepunktene fra den aktuelle tidsperioden.

Påmelding

Ønsker du å melde deg på dette eventyret? Fyll ut skjemaet nedenfor for å booke din plass!

  Schedule

  Dato: 22.06.2022 – 26.06.2022

  Sted: Isfjord Radio, Svalbard

  Antall plasser: 7

  Vanskelighetsgrad: Lett

  Pris: NOK 43.500,-

  Depositum: NOK 4.500,- (Basert på dobbel rom – tillegg for enkeltrom)

  Ankomst: Longyearbyen flyplass senest 21.03.22

  Avgang: Longyearbyen flyplass tidligst 26.03.22, klokken 21:00)

  Inkludert:  5 dager med fotograf og autorisert svalbard guide, Oddgeir Sagerup. Felles leksjoner og individuelle instruksjoner på dag 2, 3 go 4. Overnatting i dobbeltrom(tillegg for enkeltrom). 3-retters middag, frokost og lunsj ute i felten. Transport til og fra din overnatting i Longyearbyen. Båt til og fra Longyearbyen til Isfjord Radio. Forsikring for søk og redning på Svalbard.

  Ikke inkludert: Reise til og fra Longyearbyen. Personlig forbruk, drikke til mat, alkohol, snacks og privat reiseforsikring. Enkeltrom Isfjord Radio. Overnatting før og etter turen, i Longyearbyen.

  SVALBARD FOTO EKSPEDISJON  – «MIDTNATTSOL & SOMMER» 2022

  Dato: 22.06.2022 – 26.06.2022

  Dag 1:

  Vi møtes klokken 08:00, for å bli litt kjent og for å gi nødvendig informasjon.  Etter dette drar vi ut av Longyearbyen, for å fotografere vår unike fjellrev, svalbard rype og svalbard rein. Vi skal også besøke alkekongen i fuglefjellet. Vi tar med oss litt lunsj og vi returnerer i god tid før båten tar oss til Isfjord Radio.

  Avgang båt KL.15:00: Etter ca 2 timer ankommer vi Isfjord Radio og vi kan sjekke inn for vår midtnattsol sommer foto ekspedisjon og nyte den fantastiske omkringliggende naturen og se dyrelivet som lever tett på og rett utenfor ditt rom. Området er en del av et fantastisk fuglereservat og fuglelivet er rikt, kvelds- og nattlyset er fantastisk.

  Dag 2 til 4:

  Vi vil bruke mye tid ute, vi går og forflytter oss etter lyset og dyrelivet. Vi vil utforske tundraen, innsjøer og kystlandskapet. Vi vil se rester etter hvalfangst, små fangsthytter og går vi litt langt, så kan vi nå et område, der det potensialt er en liten koloni av hvalross. Men, vi vil ikke ha noen fastlagt program eller ruter. Dette er en spesifikk foto tur og vi planlegger dagen etter vær og lysforholdene. Hele området er fult muligheter og dyreliv, så vær og lysforhold vil avgjøre hvor vi går.

  Dag 5:

  Etter frokost og pakking, vil vi bruke den sisten dagen på å fotografere, i og rundt Isfjord Radio, før vi går ombord og drar til Longyearbyen ca. 17:00.

  KLÆR OG UTSTYR

  Når vi snakker om været, Svalbard været er notorisk uforutsigbart! Forholdene, vinden og lyset endres hele tiden, så hvis du blir med oss på tur, så skal du få en må-ha-liste, for klær og utstyr, når du registrerer deg på nettsiden, for informasjon om våre turer.

  FOTO UTSTYR

  Sist, men ikke minst! Du tar med deg ditt eget kamera, linser, stativ og laptop. Du vil få en oversikt over hva slags utstyr som er hensiktsmessig, når du melder deg på. Hvis du vurderer en oppgradering av ditt utstyr, i forkant av turen, ta bare kontakt hvis du ønsker råd.

  FERDIGHETER

  Alle våre turer er åpne for nybegynnere, som for profesjonelle. Vårt eneste kriteria er at du har et brennende ønske om å ta bilder, utfordre deg selv, utfordre dine grenser, lære sammen og til å oppleve den arktiske naturen

  HVA ER INKLUDERT?

  Turledelse med fotograf og vår autoriserte Svalbard guide, Oddgeir Sagerup. Undervisningsøkter, redigeringstips og foto leksjoner. Overnatting i dobbeltrom/enkel rom mot tillegg. 3 retters middag, frokost og ekspedisjonslunsj ute i det fri. Transport til og fra din overnatting i Longyearbyen, før og etter turen. Transport med båt fra Longyearbyen til og fra Isfjord Radio.  Søk- og redningsforsikring for Svalbard.

  IKKE INKLUDERT

  Personlig forbruk/tips, alkohol og drikke til maten, privat reiseforsikring, tillegg for enkeltrom på Isfjord Radio, egne reiseutgifter til og fra Longyearbyen.

  SKREDDERSØM FOR DEG!  DIN TUR ELLER FOR DITT FILMPROSJEKT

  Ønsker du å oppleve dette alene eller sammen med bare dine nærmeste, så kan vi være din private guide og skreddersy turen etter dine ønsker.  Planlegger du et filmprosjekt og trenge å samarbeide med noen som har Det fotografiske blikket og en fotografs tankesett, da er vi den rette til å serve deg med logistikk, sikkerhet og de rette lokasjonene.

  Nettbutikk