Svalbard vinter foto ekspedisjon

FOTO EKSPEDISJON TIL ISFJORD RADIO – SVALBARD 2022

Snødekte fjell, knyttet sammen av isbreer, blomsterbelagt tundra og majestetiske fjorder – det er i disse rammene vi finner fjellreven, vår unike svalbard rein og vår like unike svalbard rype. Men, dette er også hjemmet til isbjørnen, hvalross og til et rikt og variert fugleliv. Det er noe av dette vi håper du kan fange med ditt kamera, under våre foto ekspedisjoner, som starter i Longyearbyen og ender opp med et opphold på Isfjord Radio.

Svalbard er sett på som et av verdens beste sted for fotografering av arktisk landskap og dyreliv, så her venter det deg en skatt av fotografiske høydepunkter som inkluderer et unikt arktisk landskap, der fjellreven, svalbard rypen, sjøfugler som bla praktærfugl, gås, dykkere, vadere som polarsvømmesnipe, lomvi, alkekonge og vår unike svalbard rein – alt dette i et fantastisk arktisk lys.

Er vi heldig, så krysser kanskje en av Svalbards fire-store, våre veier.

Vi kan ikke operere med en fast plan for rute og steder vi skal besøke, på noen av våre foto turer. Vi kjører fult ut et foto ekspedisjon og workshop, så mye av våre aktiviteter er knyttet til perioder på døgnet der lyset er best, noen ganger er det hele tiden, på våren og sommeren, ofte morgen, ettermiddag og kveld.

For 2022 har plukket ut tre høydepunkter, fra det arktiske galleriet og satt opp tre forskjellige foto ekspedisjoner, hver og en av dem, kreert for å gi dere høydepunktene fra den aktuelle tidsperioden.

Påmelding

Ønsker du å melde deg på dette eventyret? Fyll ut skjemaet nedenfor for å booke din plass!

  Schedule

  Dato: 23.03.2022 – 27.03.2022

  Sted: Isfjord Radio, Svalbard

  Antall plasser: 6

  Vanskelighetsgrad: Medium

  Price: NOK 48.000,-

  Depositum: NOK 4.500,- (Basert på dobbel rom – tillegg for enkeltrom)

  Ankomst: Longyearbyen flyplass senest 22.03.22, klokken 15:00)

  Avgang: Longyearbyen flyplass tidligst 27.03.22, klokken 21:00)

  Inkludert:  5 dager med snøskuter sammen med fotograf og autorisert svalbard guide, Oddgeir Sagerup. Felles leksjoner og individuelle instruksjoner på dag 3 go 4. Overnatting i dobbeltrom(tillegg for enkeltrom). 3-retters middag, frokost og lunsj ute i felten. Transport til og fra din overnatting i Longyearbyen. S Snøskuter, varmedress, hjelm, hansker, briller, balaclava , varme støvler og bensin. Forsikring for søk og redning på Svalbard.

  Ikke inkludert: Reise til og fra Longyearbyen. Personlig forbruk, drikke til mat, alkohol, snacks og privat reiseforsikring. Enkeltrom i Barentsburg og Isfjord Radio. Overnatting før og etter turen, i Longyearbyen.

  SVALBARD VINTER FOTO EKSPEDISJON 2022

  Dato: 09.03.2022 – 13.03.2022

  Vinterens fotoekspedisjon går med snøskuter fra Longyearbyen i begynnelsen av mars, når lysforholdene er på sitt beste og helt enkelt magiske! Myke pastellfarger i lilla, rosa, gult og rødt omkranset av et blått vinterlandskap, som du bare kan finne her i arktisk.

  Dette er en tur der fotografering står i høysete, så vi vil på tur fra Longyearbyen, via Barentsburg, til Isfjord Radio, bestandig stoppe når forholdene tilsier det og vi har muligheten for et godt bilde eller to, eller når vi treffer på noe dyreliv.

  Dag 0:

  18:00: Kveldsmøte på Kroa for informasjon og for å bli litt kjent med gruppen. Litt om turen og om snøskuter. Du kan ta med deg en bagg med klær, maks 50 liter og du kan ha med deg en fotosekk som vi kan feste på din snøskuter.

  Dag 1 – Henting av gruppen og oppmøte for utdeling av klær og snøskuter. Når alle har fått på seg, fått sin bagasje på snøskuteren, så har vi en gjennomgang om det praktiske ved kjøring av snøskuter og om sikkerhet. Etter det kjører vi retning Barentsburg, men vi vil nyte turen og ha stopp for fotografering, både landskap og dyreliv er i fokus. Det å ankomme Barentsburg, er som å reise tilbake i tid, så får vi sjekker inn (eller rett etter, alt etter når vi ankommer), så kan vi gå litt på oppdagelsesferd i byen.

  Rute: Longyearbyen – Todalen – Grøndalen – Barentsburg (avhengig av forholdene)

  Snøskuter: 64 km, 6 hors – avhengig av rute, antall stopp og forholdene.

  Dag 2 – Barentsburg – Isfjord Radio

  Etter litt russisk frokost, drar vi ut i det arktiske landskapet. Dagens rute vil avhenge av forholdene, spesielt med tanke på snø, vind og rasfare. Normalt er dette in og ut gjennom Grønfjorden, med retning om Linnevatnet og så ender vi opp på Isfjord Radio. På denne ruten, vil vi gjøre stopp der vi har fotografiske muligheter og hvis forholdene tillater dette. Etter å ha fått følt på den arktiske vinteren er det bestandig fantastisk å ankomme Isfjord Radio, et varmt, koselig og komfortabelt hotell fullstendig ute i ødemarken.

  Snøskuter: 50 km og 6 timer, avhengig av forholdene

  Dag 3 og 4 – Isfjord Radio

  Etter en solid frokost, drar vi ut med snøskuter, på våre første eventyr. Dagens rute er valgt ut fra vær og forhold. Vi vil ikke operere med noen fast plan, for dagene ved Isfjord Radio. Hele regionen der, er fult av muligheter, så været, dyrelivet og de generelle forholdene, vil avgjøre hva vi gjør. Vi vil kunne fotografere nordlys på sent kveld og natt, får med oss noen fantastisk soloppganger og solnedganger, i vest og nyte landskap farget av solen. Vi blir nok å kjøre noen mil på skuter gjennom dagen, men forholdene kan også være slik at vi ikke kommer så langt, da fotomotivene av og til ligger rett foran våre føtter.

  Har vi gode forhold, vil vi også kunne fotografere nordlys, i et fantastisk landskap, alt avhengig av forholdene.

  Etter å ha vært ute i den arktiske vinteren, har dere også muligheten for å leie og nyte en badstue og en svømmetur i det arktiske havet – virkelig et eventyr!

  Etter middagen, kan vi alle samles for en felles økt med bilder og redigering av bilder. Her vil det vanke råd, tips og veiledning, for alle som er åpen for det.

  Dag 5 – Isfjord Radio – Longyearbyen

  Etter frokost og pakking, vinker vi farvel med vårt gjestfrie vertskap, på Isfjord Radio, før vi setter i vei mot Barentsburg og Longyearbyen. Ruten er ikke fastlagt, da den er avhengig av forholdene på ruten. Gjennom en lang dag på skuter, vil vi bestandig stoppe for «det gode bilde». Vi vil følge kysten og ankomme Longyearbyen på ettermiddagen.

  Snøskuter: 100km, 8 timer.

  Arctic fox

  KLÆR OG UTSTYR

  Når vi snakker om været, Svalbard været er notorisk uforutsigbart! Forholdene, vinden og lyset endres hele tiden, så hvis du blir med oss på tur, så skal du få en må-ha-liste, for klær og utstyr, når du registrerer deg på nettsiden, for informasjon om våre turer.

  FOTO UTSTYR

  Sist, men ikke minst! Du tar med deg ditt eget kamera, linser, stativ og laptop. Du vil få en oversikt over hva slags utstyr som er hensiktsmessig, når du melder deg på. Hvis du vurderer en oppgradering av ditt utstyr, i forkant av turen, ta bare kontakt hvis du ønsker råd.

  FERDIGHETER

  Alle våre turer er åpne for nybegynnere, som for profesjonelle. Vårt eneste kriteria er at du har et brennende ønske om å ta bilder, utfordre deg selv, utfordre dine grenser, lære sammen og til å oppleve den arktiske naturen

  HVA ER INKLUDERT?

  Leie av snøskuter i 5 dager, med fotograf og vår autoriserte Svalbard guide, Oddgeir Sagerup. Undervisningsøkter, redigeringstips og foto leksjoner. Overnatting i dobbeltrom/enkel rom mot tillegg. 3 retters middag, frokost og ekspedisjonslunsj ute i det fri. Transport til og fra din overnatting i Longyearbyen, før og etter turen. Snøskuter klær, hjelm, balaklava, skuter støvler, skuter briller etc..Bensin, forsikring, samt søk- og redingsforsikring for Svalbard.

  IKKE INKLUDERT

  Personlig forbruk/tips, alkohol og drikke til maten, privat reiseforsikring, tillegg for enkeltrom i Barentsburg og Isfjord Radio, reiseutgifter

  MERK

  Førerkort for bil eller motorsykkel må forelegges før turen. Alle må kjøre sin egen snøskuter. Turen passer ikke for folk med dårlig helse eller muskel- og skjelettplager. Men, normal helse og form holder, så vi kan ikke være ansvarlig for dine helseproblemer, på turen.

  Du kan pakke med deg en bagg på maksimum 50 Liter og i tillegg kan du ta med deg din foto bag, som vi også fester på skuteren

  Været endrer raskt! Vi kan få kraftig vind, i kombinasjon med kuldegrader, snøbyger og tåke. Vi kan møte på områder med vann og is, som medfører at vi blir tvunget til å endre vår planlagte rute og det kan til og med føre til at vi ikke når vårt planlagte mål, for turen. Det kan også hende at vi må endre på vår plan og overnatte andre steder, enn det som er beskrevet i programmet.

  SKREDDERSØM FOR DEG!  DIN TUR ELLER FOR DITT FILMPROSJEKT

  Ønsker du å oppleve dette alene eller sammen med bare dine nærmeste, så kan vi være din private guide og skreddersy turen etter dine ønsker.  Planlegger du et filmprosjekt og trenge å samarbeide med noen som har Det fotografiske blikket og en fotografs tankesett, da er vi den rette til å serve deg med logistikk, sikkerhet og de rette lokasjonene.

  Nettbutikk