Foto workshop og foto turer på Svalbard

Våre workshop og turer, har fokus på fotografering av natur og dyreliv. På tradisjonelle turer, har ofte ikke turoperatøren tid til å stoppe opp for at vi skal kunne dvele ved et motiv. Det er nettopp det vi gjør! Vi starter opp i Mars og avslutter i oktober. Vi tilbyr altså dere de beste periodene, her i arktiske Svalbard, da lyset er magisk. I mars og april har vi workshop turer til Pyramiden(#3 og #4).  Vær forbered på kalde dager, i Mars og April, gjerne ned mot 25 til 30 minus og ofte vind.  Når dagen er slutt, eller når det er praktisk, så møtes vi for å laste bilder, redigere og dele kunnskap. Våre foto workshop #1, #2, #5 og #6, har base i Longyearbyen, der 2 av dagene tilbringes på snøskuter, når det er sesong for det, de andre dagene, i og rundt Longyearbyen. Våre workshop er begrenset opp til 8 deltakere. For våre foto turer til Pyramiden er det maks 6 deltakere. Alle med normal helse kan delta på vårer workshop og turer, men for turene til Pyramiden, har vi en begrensning på 6 deltakere og du må være i normal god form, uten noe form for fysiske plager.

Våre turer er som et fotografisk workshop, der Oddgeir Sagerup, vil være tilgjengelig, det meste av tiden, for veiledning og instruksjoner, hvis dette er ønskelig. I tillegg vil vi samles, en gang hver dag, for gjennomgang av dagens bilder, tips til bearbeiding og fotoprat.

Hva kan du oppleve på våre turer og workshop

Som deltaker vil du oppleve et skiftende og variert arktisk lys, i et arktisk. Dyre og fuglelivet vil også være en viktig del av vårt fokus. Hele året igjennom, så treffer vi på våre fantastiske og unike Fjellrev, svalbard rype og svalbard rein. Fra midt april kommer snøspurven, praktærfuglen og i mai kommer gåsa. Så øker det på, og i juni og juli er fuglelivet rikt og variert. Vi kan fotografere polarsvømmesnipe, svømmesnipe, alkekongen, ærfugl, praktærfugl etc. Noen ganger kan vi være heldig å treffe på en isbjørn(mars og april), men normalt ikke i under våre workshop, i og rundt Longyearbyen, men i større grad under våre foto turer til Pyramiden(#3 og #4). Bestandig kommer hensynet til dyrelivet i første rekke! Vi opptrer ikke forstyrrende og holder trygg avstand, spesielt til isbjørn. Det kan derfor være nyttig å ha tilgang på lang telelinse, det kan noen ganger gi dere flott bilde, også av isbjørn.

Bli med oss på foto tur til Pyramiden

I april, går turen til Pyramiden, et forlatt og nedlagt russisk gruvesamfunn eller spøkelsesby, om du vil. Snøskuter turen fra Longyearbyen, tar 4 til 5 timer, krever normal fysisk form og bevegelighet. Turen går gjennom flott landskap, over sjøis og forbi breer, men ruten er sterk avhengig av sikre forhold, både over isbre og sjøis. Naturen kan skape utfordringer og vi setter sikkerheten først, turen og ruten kan derfor bli endret på kort varsel. Det kan hende at forholdene ikke tillater kjøring til Pyramiden, da blir turen gjennomført, med base i Longyearbyen og turer på skuter vil da gå ut fra byen og ende opp i byen. Men denne turen er ment for de som ønsker å bruke tid på å fotografere, natur og dyreliv. Vi fokuserer på det unike arktiske landskapet, svalbard rype, svalbard rein, fjellreven og hvis vi har flaks, kan vi treffe på en isbjørn, på vår ferd. Å nærme seg isbjørn, slik at atferden til isbjørnen blir påvirket av oss, er ikke tillatt. Det kan derfor være nyttig å ha en lang telelinse, med stativ,  hvis vi observerer isbjørn. På denne turen må alle kjøre sin egen snøskuter og sertifikat for bil. I Pyramiden skal vi bo på det russiske hotellet, der vi spiser og sover, men tar dagsturer ut fra Pyramiden.

Fremtidige turer og workshop

  • Blått lys i mars: : Fra 04.03.2021 Til: 07.03.2021 – #1 Natur foto workshop med base i Longyearbyen, 2 dager med brukar snøskuter. Gruppe størrelse 4-8 personer.
  • Gylden lys i mars: Fra 18.03.2021 Til: 21.03.2021 – #2 Natur foto workshop, i samarbeid med @linakayser, med base i  Longyearbyen og 2 dager med bruk av snøskuter. Gruppestørrelse: 4-8 personer.
  • Svalbard vinter VOL 1: Fra: 08.04.2021. Til: 11.04.2021 – #3 Vinter foto ekspedisjon med base i Pyramiden. Gruppestørrelse: 4-8 personer.
  • Svalbard vinter VOL 2: Fra: 22.04.202. Til: 25.04.2021 – #4 Vinter foto ekspedisjon med base i Pyramiden. Gruppestørrelse: 4-8 personer.
  • Fugle og fjellrev, i arktisk lys: 24.06.2021. Til: 27.06.2021. #5 Gruppestørrelse: 4-8 personer.
  • Svalbard i høstfarger: 16.09.2021. Til 19.06.2021. #6 Gruppestørrelse: 4-8 personer

Kontakt oss for informasjon og/eller påmelding : HER