Hval safari med RIB – Skjervøy, Troms

Havområdene I og utenfor Skjervøy, i Troms, har de siste årene vært tilholdsstedet for store forekomster av knølhval og spekkhuggere. Fra sent oktober til ut i januar, kommer disse gigantene og jegerne, på jakt etter sild, som kommer inn til kysten. Silden flytter på seg, men har siden 2017 kommet inn til dette området. Men, vi har ikke noen garanti for at silden kommer til samme sted, år etter år. Se og Opplev as har base i Longyearbyen og på Sjøvegan, i Troms Fylke. Vi har lang erfaring med guidet turer i arktisk klima og vår eier og guide, Oddgeir Sagerup, er autorisert som Svalbard guide. Vår tur starter, på Skjervøy, med påkledning, før vi går i RIBèn og drar ut av Skjervøy havn. Vi kan ikke gi deg noen garanti mhp å se hval, men vi kan garantere en herlig båttur i et spektakulært landskap. Vi følger strenge restriksjoner mhp adferd og sikkerhet, til beste for deg og dyrelivet. Været er vår sjef, og alt skjer på naturens premisser, der sikkerhet kommer først og sist.

Været i nord er skiftende og krevende, og du må være kledd for vinter og kulde.

Foto: Oddgeir Sagerup

Vær og lys:

Fra 27 November til 15 January, er solen under horisonten. Men, det er ikke mørkt, men et flott blå lys. Fra slutten av oktober til midten av januar er været skiftende. I løpe av en dag kan vi ha solskin, plussgrader, for I neste omgang, få vind, snø og kulde. Men, når himmelen er opplyst i et utrolig fargespill, er det vel knapt noe som kan slå opplevelsen av hval som viser hale, med fargespill og snødekte fjell som bakteppe.

Informasjon

Sesong: 26. Oktober til 09. Desember

Hvor: De siste årene utenfor Skjervøy men, det kan endre seg

Mere informasjon

Tid og sted: 10:00, Skjervøy havn. Oppmøte senest 09:45.
Varighet: 4 timer – omtrentlig 3 timer på sjøen, i RIB
Pris: NOK 1.950,-
Barn: 6-12 år, NOK 1050,-
Antall deltaker: Max 12
Vanskelighetsgrad: Lett, men har du ryggproblemer, kan det være litt krevende i høy sjø
Inkludert: Briller, Varmedress, redningsvest og balaclava.

Husk å kle deg godt, under den varmedressen du får: varme klær, vinter sko, ull innerst, et ekstra lag utenpå ull, vindtett lue og votter.

Hvordan komme til Skjervøy?

Reise med hurtig båt: Tromsø-Skjervøy-Tromsø: Link: Reiseplanlegger: https://fylkestrafikk.no/_f/ie8574e4e-0a1d-4ab5-8c23-1228103d291d/3_230206.pdf

Reise med offentlig buss:
Buss Tromsø – Skjervøy – Link til reiseplanlegger: https://fylkestrafikk.no/menu/plan-your-journey/routes-and-travel-search/reiseplanlegger/?sprak=3

Reiseinformasjon:
Hvordan komme til Tromsø og til  Skjervøy: https://www.rome2rio.com/s/Tromsø/Skjervøy

Reise med turistrute:
Arctic Route: https://www.visittromso.no/travel/arctic-rout

Reise med leiebil: Tromsø til Skjervøy: